ALIÇ


Akdiken, Aluç, Alış, Geyik Dikeni, Kızlar Yemişi, Yemişen, Beyaz Diken, Ekşi Muşmula, Edran, Geviş gibi çeşitli isimlerle adlandırılmaktadır. Ülkemizde hemen hemen her yerde 20 den fazla çeşidi yetişrilmektedir. Alıç’ ın çiçekleri beyaz ya da pembe renktedir, meyveleri buruk tatlı, kırmızı renkli meyveleri vardır. Alıç meyvelerinde bulunan etken maddeler; saponinler, glikozitler, flavonitler ve tanenler bulunur.

 

ALIÇ

Alıç yüksek miktarda antioksidan içerir. Bu özelliğinden dolayı kan damarlarını genişleterek kan akışını düzenlenmesine ve kalp atış hızının düzene girmesinde yardımcı olduğu yapılan araştırmalarda ortaya konulmuştur.

ALIÇ’ IN ETKİLERİ

Kan damarlarını genişletir

Kan akışının düzenleyerek kalp atışlarını düzene sokar

Kalp fonksiyonlarını düzenler

Damar sertliğini önlemeye yardımcı

Sinirsel kaynaklı kalp çarpıntılarını giderir

İdrar arttırıcı özelliği vardır

Yüksek tansiyonu düzene sokar

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZAJI:

Alıç’ın meyvesi, yaprakları ve çiçekleri kullanılır. Sağlıklı bir kullanım için tavsiye edilen kurutulmuş ve toz haline getirilmiş karışımdan bir tatlı kaşığı ( 2 gr ) 200 mlt kaynamış suyun içerisine konulur 10 dk demlendirilir. Günde 2 – 3 defa aç veya tok karnına kullanılır. Alıç bitkisi istenirse meyve, yaprak ve çiçekleri ayrı ayrı kullanabilirsiniz.

YAN ETKİLERİ:

Tavsiye edilen dozajın üzerine çıkılmamalıdır. Tedavi sağlandıktan sonra kullanımı mutlaka bırakılmalıdır. Her kullanımda çay yenideb hazırlanmalıdır, başka damar açıcı bitkilerle karıştırılması pek tavsiye edilmez çünkü çok etkili damar açıcıdır. Bu tür bitki çaylarını hamileler ve çocuklar kullanmamalıdır.


Bu kategoride henüz ürün Yok.