SİNÜZİTE SON

 

SİNÜZİTE 15 GÜNDE KESİN ÇÖZÜM

Sinüzit artık tarihe karışıyor. Sinüzitten kaynaklanan baş ağrısı artık daha fazla canınınızı sıkmayacak. Antibiotikler sinüs kanallarındaki iltihaba maalesef etki etmiyor.şu an tıbbın yaptığı sinüzit hastalarına ağrı kesici ve antibiotik kullandırmak. 

Tamamen doğal bitki özlerinden ürettiğimiz sinüzit damlası sinüsle en etkin ve kalıcı tedavi yöntemini geliştirdik. Hiçbir yan etkisi yok 

SİNÜZİT NEDİR

Burun ve göz çevresindeki kemiklerin içinde bulunan boşluklara “sinüs”; bu boşlukların içini döşeyen mukozanın iltihaplanmasına “sinüzit” denir.

 İnsanlarda 10-20 civarında büyüklü-küçüklü sinüs bulunur. Her sinüsün tek tek veya gruplar halinde buruna açılan drenaj kanalları vardır. Bu kanallardan geçen burun mukozası, aynı bir odanın badanası gibi sinüs içini çepeçevre örter. Normal şartlarda, bu mukoza, aynen tükürük veya gözyaşı gibi berrak bir salgı üreterek bu kanallardan burun içine akıtır ve solunum yolunun nemli olmasını sağlar.

HANGİ DURUMLARDA SİNÜZİT OLUŞUR

Akut sinüzit, tipik olarak “viral üst solunum yolları enfeksiyonu” da denen bir “nezle”yi takiben ortaya çıkar. Burun ve sinüs mukozasındaki (özellikle drenaj kanalındaki) şişlik, sinüsten buruna salgı akışını bloke ederek, sinüs içinde göllenmesine ve sekonder bakteri enfeksiyonuna (sinüzite) yol açar.

Ayrıca, burun polipleri, büyük geniz etleri, konka hipertrofileri ve septal deviasyon gibi burun anatomik bozuklukları, alerji ve bazı kalıtsal mukoza hastalıkları da mekanik ve fonksiyonel drenaj bozukluğu yaparak sinüzite yol açabilirler. Kronik sinüzitlerin altında yatan neden genellikle bu son paragrafta sıralananlardır.

SİNÜZİTİN BELİRTİLERİ

Halk arasında bilinenen özellikle başın ön kısmında alın bölgesinde şiddetli baş ağrısı.elmacık kemiği ve orta kulak enfeksiyonuna kadar giden şiddetli ağrı ve iltihablanma

Akut sinüzit, tipik olarak uzayan bir üst solunum yolu enfeksiyonudur. Bir haftadan fazla devam eden nezlelerin büyük çoğunluğu sinüzittir. 

Sinüzit belirtileri, erişkinlerde burun tıkanıklığı, sarı-yeşil burun ve geniz akıntısı, yüz-diş-göz ağrısı ve öksürüktür. Çocuklarda ise huzursuzluk, inatçı öksürük ve geniz akıntısına bağlı öğürme ve kusma olabilir. Tüm yaş gruplarında, kısmen daha az rastlanan belirtiler, ateş, kırıklık, yorgunluk, ağız kokusu, koku alma duyusunda azalma, boğaz ağrısı, bazen ses kısıklığıdır. Sinüzit seyri sırasında ortaya çıkan alın ve gözde ağrılı şişlikler, çift görme ve genel durum bozukluğu, sinüzit komplikasyonu olabilir. Aktif tedavi gerektirir. 

 


Bu kategoride henüz ürün Yok.