ŞİŞKİNLİK GAZ

 

TOKSİK ŞİŞKİNLİK VE 3 NEDENİ

Şişkinlik hissi ve bunun yarattığı sıkıntı neredeyse her kadının tanıdığı bir durumdur. Bunun alınan gıdalar ve stresle ilgili olduğunu düşünüp pek kimse üzerinde de durmaz. Ancak bazı durumlarda masum görünen bu şişkinlik toksik olabilir. Zararsız bir baş belası gibi görünen şişkinlik özellikle kadınların başına gelen en tehlikeli hastalıklardan bazılarının tipik bir belirtisidir. Bunun bir hazımsızlık durumu mu yoksa sağlığınızın tehlikede olduğunu gösteren bir uyarı mı olduğunu nasıl anlarsınız? İşte rehberiniz...

Şişkinlik nedir?

 

cd

Yiyecekler midenize ulaştığında asitler sindirme işlemine başlar ancak işin büyük bölümü ince bağırsak tarafından gerçekleştirilir. Oradaki enzimler şeker, protein ve yağları işleyerek vücudunuzun onları emmesine yardımcı olur. Eğer geniş moleküller bu adımı atlatırlarsa, bakterilerin görevi sonlandırdığı yere; kalın bağırsağa ulaşırlar. Görev sırasında bu bakteriler gaz salınımında bulunurlar ve bağırsaklarınız şişkin hale gelir. Siz de aşırı tokluk ve ağrı hissedersiniz, aynı zamanda pantolonlarınız üzerinize olmaz. Sorbitol ve fruktoz gibi ince bağırsakta kolayca sindirilemeyen maddelerin artan kullanımı, azalan egzersiz düzeyleri (sindirim sisteminin doğru düzgün çalışmasına yardımcı olan), ve bazı antibiyotiklerin aşırı kullanımından dolayı kaybedilen yararlı bağırsak bakterileri gibi yaşam tarzı faktörlerindeki değişiklikler yüzünden nüfusun büyük bir çoğunluğu için şişkinlik yükselişte. Bu faktörlerin neden olduğu şişkinlik rahatsızlık verici fakat zararsızdır.

 

Şişkinliğinizi ciddiye almanız gereken 3 durum

1. Divertikülit: Kalın bağırsak görevini yaparken (vücut dışkılarının rektum ve anüs kanalıyla dışarı atılması işlemi) bazen yüzeyi küçük torbacıkları dışarı atar ve divertikülozis denilen durum meydana gelir.
Eğer dışkısal maddeler bu torbacıkların yolunu keserse çok daha ciddi bir durum olan divertikülit oluşumuna neden olabilecek bir iltihaplanma meydana gelebilir. İltihaplanma bağırsağınızda bir kere başladı mı, karın boşluğuna gitme riski vardır ve bu da yaşamı tehdit eden bir enfeksiyona neden olur.

Divertikülozis belirtileri

Divertikülozis, divertiküle dönüşmeyebilir ve bir soruna yol açmayabilir. Ancak şu belirtiler divertikülozis olduğunuzu ve böylece divertikülite daha eğilimli olduğunuzu gösterir. 
- Büyük abdestinizi yaparken zorlanıyorsanız 
- Büyük abdestinize sık sık çıkıyorsanız ve küçük tanecikler şeklindeyse 
- Karnınızın alt sol çeyreğinde kramplar varsa (şiddetli değildir) 
- Şişkinlik varsa

Divertikülit belirtileri

Divertikülozisin belirtilerinin yanı sıra, divertikülitin belirtileri arasında şunlar vardır: 
- Şiddetli ağrı (hastaneye gitmeniz gerekip gerekmediğini düşündüren cinsten) 
- Aralıklı olmak yerine haftalarca geçmeyen şişkinlik 
- Kabızlık 
- Büyük abdestinizde kan

2. İnce bağırsaklarda aşırı bakteri çoğalması: İnce bağırsağınız bağırsak yüzeyindeki küçük çıkıntılar olan vilüsler yoluyla yiyeceklerdeki besinleri emer. Eğer ince bağırsağınızda bakteriler çoğalırsa (normalde orada bulunmazlar) vilüsleri yok edebilirler böylece besinlerin emilimini engellemiş olurlar. Daha büyük yiyecek parçaları bir kez daha, gaz üreten bakterilerin üzerlerinde çalıştığı ince bağırsağa doğru yol alırlar ve şişkinlik, ishal sıkıntınız başlar.

Aşırı bakteri çoğalmasının belirtileri

- Özellikle yemeklerden sonra şişkinlik 
- Yorgunluk
- İnce bağırsaktaki bakteri çoğalması genellikle doktorlar arasında anlaşılamaz, bu yüzden doktorunuza bakmasını söylemeniz gerekir. Bazı yerlerde bakterinin varlığını saptayan nefes testleri mevcuttur veya ince bağırsaktan örnek sıvı alıp incelerler.

3. Yumurtalık kanseri: Önceleri yumurtalık kanseri sessiz katil olarak bilinirdi çünkü gelişip, tedavi edilemez bir duruma gelen kadar çok az belirti gösterirdi. Ama artık doktorlar, dikkatle dinlediğinizde hastalığın birkaç uyarı belirtisi fısıldadığını fark etti. British Medical Journal’da son günlerdeki bir makalede en çok şişkinliğin öngörülür olduğu yazıldı. Yumurtalıklar kanserli olduğu zaman genelde büyürler ve karında şişkinliğe benzer büyüme oluştururlar. Yumurtalık kanseri döneminde oluşan hormonal değişiklikler de şişkinliğe yol açabilir.

Yumurtalık kanserinin belirtileri

- Reglinizdeki önemli değişiklikler 
- Sürekli şişkinlik (özellikle bel ölçünüz arttıysa ve inmiyorsa) 
- Menopoz sonrası kanamalar 
- Sıkça idrar kaçırma 
- Rektal kanama Şişkinlik üzerine son söz Eğer şişkinlikle ilgili aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız (veya bir haftadan uzun süren şişkinlik şikayetiniz varsa) doktorunuzdan bir randevu alın ve iyice muayene olun. 
- Ağrı 
- Bağırsak alışkanlıklarınızda değişiklik 
- Kilo kaybı 
- Büyük abdestinizde kanama.
 


 

1 dakikada sağlık

Cildinizin yaşını nasıl anlarsınız?

Cildinizin normalden daha hızlı yaşlanıp yaşlanmadığını anlamak için yüzünüzün parmak izini çıkarın. Başlarken, yüzünüz en az iki saat temiz olmalıdır. Bir parça seloteyp alın ve kafa derisi ve kaşların arasında kalan orta alnınıza yapıştırın ve sonra birkaç dakikalığına yavaşça bastırın.

Sonra dikkatlice çıkarın ve aynı bantı gözlerinizin dış kenarından, yanaklarınızın üzerine ve ordan dudaklarınızın üzerine getirin. Tekrar birkaç saniyeliğine bastırın ve çıkarın.

Eğer bant tamamen pürüzsüzse cildiniz 30 yaşındaki tipik bir cilttir. Eğer ince tabaka halinde deri veya ölü hücreler olup, hiç çizgi yoksa cildiniz 40 yaşında demektir.

Son olarak soyulmuş deri ve küçük çizgiler varsa cildiniz 50 yaşındaki bir cilttir. Unutmayın ki, güneş kremi kullanarak, Omega 3 bakımından zengin olan balık ve yemişlerden bolca tüketerek kırışıklıkla..

nlarınıza özel şişkinlik çayımızdan 3 kür kullanarak son verebilirsiniz 1 kür kargo dahil 50 tl  3kür 3 aylık kür sadec 120 tl ....gecikmeyin...hemen sipariş verin sorunlarınızdan kurtulun

tüm bu soru


Bu kategoride henüz ürün Yok.